VitaVisie maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

BEMER bij diabetes 2

Diabetes 2 (diabetes mellitus) is een probleem van regelmatig te hoge glucose waarden in het bloed. Om die reden wordt het ook wel "suikerziekte" genoemd.

Dit probleem kan o.a. veroorzaakt worden door factoren waardoor per dag meerdere malen pieken in de glucose waarden in het bloed ontstaan. Bekende voorbeelden zijn stress en langdurig verkeerde voeding met zogenaamde "snelle suikers". Als gevolg hiervan wordt er meer insuline aangemaakt.

Dit kan leiden tot een chronisch verhoogde insuline-spiegel. Deze periode van "hyper-insulinemie" kan wel 10-15 jaar aanhouden en leiden tot insuline resistentie voordat er sprake is van diabetes 2.

Een belangrijk gevolg van diabetes is een verslechterde doorbloeding in de microcirculatie door o.a. vaatschade. Deze verminderde bloedcirculatie leidt tot de klachten die we kennen bij diabetes, zoals slechte wondgenezing en polyneuropathie.

Met de introductie van de fysische vasculaire therapie BEMER is er nu een behandeling beschikbaar om de belangrijkste mechanismen van de microcirculatie te stimuleren.
De effectiviteit van deze therapie bij diabetes patiƫnten is in talrijke artikelen en studies aangetoond met een positief effect op wondgenezing, ischemie, infecties en neuropathie.

Op basis van deze bewezen werking is de therapie dan ook aan te bevelen voor patiƫnten met een zogenaamde "diabetische voet".

Zie ook de informatie op mijn BEMER-partner website.