VitaVisie maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

BEMER referenties in de professionele zorg

Dit deel van de website zal gevuld gaan worden met referenties van VitaVisie in de professionele zorg met de Fysische vasculaire therapie systemen van BEMER.

24-7-2017    Siza, dhr. M. Bruggeman, Manager zorg Regio Zuid en mw. K. Lagarde
In het vierde kwartaal van 2016 is bij een vestiging van Siza in Tilburg een pilot gestart betreffende het gebruik van “Fysische vasculaire therapie BEMER”. Hiervoor zijn binnen de cliëntenpopulatie enkele cliënten geselecteerd met wondzorg problematiek en één met een hoge dwarslaesie die last heeft van spasmen.
Bij de wondzorg betreft het o.a. een cliënt met een 4de graads decubitus op het stuitje welke door een wondconsulente vanuit een ziekenhuis als uitbehandeld werd beschouwd. Bij een andere cliënt betreft het een necrotische wond aan een teen.
Na consequent gebruik van de therapie is de 4de graads decubitus wond voor meer dan 50% gesloten en is de verwachting dat dit in de loop van de tijd nog verder zal verbeteren. Bij de cliënt met de necrotische wond aan de teen is deze volledig genezen. De cliënt met de hoge dwarslaesie heeft n.a.v. het gebruik van de therapie beduidend minder last van spasmen.
De behandelde cliënten ervaren een duidelijke verbetering van levenskwaliteit. Reden voor Siza om de “Fysische vasculaire therapie BEMER” breder in te gaan zetten. De basis van de therapie berust op het verbeteren van de doorbloeding in de microcirculatie en dat is bij meer aandoeningen zinvol te gebruiken.