VitaVisie maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Verschillen in de signalen: Bemer

Een Bemer produceert nagenoeg altijd hetzelfde signaal, het zogenaamde Bemer signaal. Dit is ontwikkeld door Prof. Dr. Wolf A. Kafka in 1998. Hierbij loopt de frequentie op van 0 tot ongeveer 1200 Hz, waarbij ook de amplitude (sterkte) toeneemt. Dit hele signaal duurt 0,033 seconden en wordt 30 keer per seconde herhaald, dus met een frequentie van 30 Hz. Dit is hierdoor ook de dominante frequentie in het Bemer signaal en dit is te horen als de typische "ratel". In alle Bemer systemen wordt elke 2 minuten de stroomrichting in de spoelen omgedraaid waardoor het magneetveld wordt omgekeerd. Dit is te horen als een "klik".

In 2007 is daar het "plus" signaal aan toegevoegd. Dit is precies hetzelfde signaal, wat elke 20 seconden wat luider wordt afgespeeld. Het idee hierbij is dat dit in de pas loopt met een normaal functionerende vasomotie in de pre-capillaire arteriolen.

Sinds 2010 wordt het signaal uit 1998 ook op 1/3 de van de snelheid afgespeeld. Binnen elke 2 minuten wordt het signaal ongeveer 2/3de van de tijd met 30Hz afgespeeld en ongeveer 1/3de van de tijd met 10Hz. Dat resulteert er in dat de dominante frequenties 30 en 10 Hz zijn. Bij het slaapprogramma wordt alleen van de 10 Hz op intensiteit 2 gebruik gemaakt.

De maximale veldsterktes zijn afhankelijk van de gebruikte applicator. Bij de B.Body (de mat) is dat tot 35 micro-Tesla en bij de intensief apllicatoren tot 105 micro-Tesla.

Verschillen in de signalen: Kloud

Bij de Kloud is er niet één signaal, maar meerdere programma's, die eveneens ontwikkeld zijn door Prof. Dr. Wolf A. Kafka in 2020. Standaard worden 5 programma's meegeleverd:
- Relaxer               voor meer ontspanning
- Balancer             voor meer balans
- Energizer            voor meer energie
- Synchronizer     goed om mee te beginnen
- Transformer      voor extra herstel
Er komen op afzienbare termijn nog nieuwe programma's beschikbaar!

Elk programma loopt 15 minuten en bestaat uit 5 blokken van 3 minuten met elk hun eigen signalen. Binnen een blok van 3 minuten varieert het signaal in de meeste gevallen ook nog een keer. Het frequentie bereik loopt van 0 tot 20 kHz bij veldsterktes tot 200 micro Tesla.

Het resultaat is een complexe variatie van frequenties en amplitudes (sterktes) die tot 50 keer meer processen in het lichaam ondersteunen.

Verschillen in de uitvoering

Een Bemer heeft een losse bediening, de Bemer Box, waar de applicatoren met kabels op worden aangesloten.

Bij een Kloud is de elektronica in de mat ingebouwd en voorzien van een accu. Met een volle accu kan een Kloud ongeveer voor 16 programma's worden gebruikt. De Klouds zijn voorzien van een stand-by functie die de Kloud automatisch uitschakelt wanneer deze niet meer wordt gebruikt.

De Kloud is opvouwbaar naar de gewenste grootte waardoor er geen losse applicatoren nodig zijn. De Kloud is hierdoor eenvoudig mee te nemen. Een Kloud Mini past zelfs in de handbagage in een vliegtuig.

Een Kloud kan met de knopjes op de bediening of met de Centropix app worden bediend. Er is alleen een Blue-Tooth verbinding met een smartphone wanneer deze op de Kloud wordt aangezet. Met de app kan de WiFi worden aangezet voor updates e.d.