VitaVisie maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Werking Fysische vasculaire therapie van BEMER

Een mens bestaat uit een 80 tot 100 biljoen cellen welke allemaal dezelfde basis behoeften hebben, namelijk de aanvoer van zuurstof en bouwstoffen en de afvoer van afvalstoffen van de celstofwisseling.

Het centrale transport systeem in het menselijk lichaam om zuurstof en bouwstoffen af te leveren en afvalstoffen op te halen is onze bloedsomloop. Dit gebeurt in de zeer kleine bloedvaten die we de microcirculatie noemen en 74% van de gehele bloedsomloop omvat.

Door stress, te weinig slaap, een eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten, het natuurlijke verouderingsproces en nog een aantal oorzaken, vermindert de doorbloeding in de microcirculatie. Hierdoor kunnen cellen niet meer goed functioneren door gebrek aan zuurstof en/of bouwstoffen of de ophoping van afvalstoffen. 

Van de >45.000 beschreven ziektebeelden is een groot deel gerelateerd aan een verstoorde microcirculatie!

De medisch gecertificeerde Fysische vasculaire therapie BEMER verbetert met een pulserend magneetveld de doorbloeding in de microcirculatie.

Hierdoor is het te begrijpen waarom deze therapievorm breed inzetbaar is. Een effectieve stimulering van de microcirculatie ondersteunt de belangrijkste regelmechanismen van het lichaam op het gebied van preventie, genezings- en herstelprocessen en kan toegepast worden in combinatie met talrijke behandelingen en indicaties, o.a. voor:

 behandeling van gezondheidsproblemen, oftewel curatief
 preventie
 toepassing in de sport, voor betere prestaties en kortere hersteltijden